Webfanaat-SE (Second Edition)

Enkele maanden geleden werd er een reactie geplaatst om de oude versie van Webfanaat website online te zien. Natuurlijk lijkt het mij ook kei gaaf, maar de oude broncode is zeer verouderd. Het werkte toen op PHP 4, met PHP zitten we inmiddels op versie 8.

Ooit al eens is een snelle poging gedaan. Maar zonder succes. De code was/is zeer verouderd, dit word niet even in een avondje gefixt.

De afgelopen periode hier en daar af en toe tijd gehad om aan de oude code te sleutelen, stap 1 was namelijk om verbinding te maken met de database dat is tegenwoordig mysqli_connect in plaatst van mysql_connect. Dat heeft dus ook gevolgen voor alle query’s. Na stap voor stap elke keer een andere fatal error in bestand xyz op regel 123 te krijgen bleef ik aardig steken op TemplatePower. De originele makers zijn ermee gestopt sterker nog de website van TemplatePower destijds werkt niet meer. Gelukkig met wat Google werk een recente aangepaste TemplatePower code gevonden, die wijkt nogal af van het oude, enorm blij dat die code al aardig is herschreven.

Hierna weer een aantal kleine foutjes / diverse fatal errors. Maar uiteindelijk na veel aanpassen en proberen eindelijk de FAQ pagina kunnen maken. Hierdoor ook direct een test als de database word uitgelezen.

Helaas niet alles werkend kunnen krijgen, dit weten te omzeilen om sommige dingen naar vaste waardes te zetten. Sommige dingen werken gewoon niet zonder dat er een foutmelding is, denk aan gasten dit blijft op 0 staan.

Bezoek de online demo (tijdelijk beschikbaar). Natuurlijk een mooie screenshot van dit alles kan en mag niet ontbreken!

Update: Webfanaat-SE source vanaf nu ook te downloaden in de repository.

1
0

2 reacties

Anoniem zondag 15 september 2024 om 14:57 Reageer

Prachtig! Ik was degene die de reactie had geplaatst. Heb ergens tussen 2004 en 2006 de wf source gedraaid op schildpadnet.nl (leuk met waybackmachine staat hij er een paar keer op.)

1
0
Robby zondag 15 september 2024 om 17:16 Reageer

Even schildpadnet.nl ‘gewaybackt‘. Gezien het verschil met de originele layout had je hem behoorlijk gecustomized zie ik. Netjes hoor. Gezien de hoeveelheid topics/reacties liep de website ook aardig goed.

0
0

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Laat Naam en E-Mail leeg indien je "Anoniem" wilt reageren. Dit betekent dat Webfanaat geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd.