6 maanden Glasnet hoe bevalt het?

Z’n 6 maanden geleden de overgestapt naar Glasnet gemaakt. Is Glasnet beter of net zo goed dan Tweak? Geen idee, afgaande op reviews, zou het geen verkeerde keus moeten zijn. Check op trustpilot eens op KPN, Vodafone en Odido (voorheen T-Mobile). Dat zijn dan ‘premium’ providers. Het is een wonder dat ze eigenlijk klanten hebben 😐 .

Dag van oplevering werd ik omgezet naar Glasnet. Alles ingesteld voor de Glasnet verbinding helaas geen internet, contact opgenomen met Glasnet (direct iemand aan de lijn zonder keuzemenu’s te doorlopen heerlijk!). Na het een en ander te hebben getest bleek ik fout te zijn omgezet door de monteur (ik zat in poortje 9 ipv 6, tja als daar geen streepje onder staat is het gokken). Glasnet heeft het een ander ingang gezet. Na een uur was het opgelost. Daarna nog even aan de lijn gehangen om ipv6 te testen. Top service!

Nu z’n 6 maanden Glasnet Internet Only. Zeer goede keuze gemaakt. Support is kundig, snel en de lijnen zijn kort (geen keuzemenu’s toets 1 voor …, toets 2 voor …). Je belt ze en je krijgt iemand aan de lijn, dat kom niet meer zo vaak tegen.

Met eigen apparatuur haal ik met speedtesten minimaal 900 Mbps en soms uitschieter zelfs meer dan 1 Gbit uiteraard op bekabelde verbinding. Met wifi heb je natuurlijk veel te veel verlies door allerlei omstandigheden maar dat is bij alle providers.

Gelukkig de helpdesk zelden nodig en op de storingspagina van Glasnet word je prima op de hoogte gehouden hoe het ermee staat (indien er storing is), dan heeft bellen toch geen nut dan laat ik ze lekker doorwerken om de storing zo snel mogelijk op te lossen.

Andere klanten van Glasnet wat zeggen die? Nou het is echt zoeken naar een slechte ervaring. Als je slechte ervaring vindt dan gaat het over de aanleg van glasvezel hier heeft Glasnet echter geen invloed op. Goed om te weten, een slechte review plaatst men sneller dan een positieve. Hier iemand die van Ziggo naar Glasnet is gegaan. Iemand anders is ook van Tweak naar Glasnet gegaan, en nog iemand. Tot slot een stukje over de support dat stukje is toch om in te lijsten of niet?

Conclusie

De overstap naar Glasnet is een prima keus. Zeker voor de prijs is het een dikke prima. Prijs is bijna identiek aan Tweak die was 410 euro per jaar of 41 per maand. Glasnet heeft geen jaarbetaling, Glasnet heb ik nu voor 37,50 per maand 1 Gbit up en down. Dit is de normale prijs dus elk jaar bellen omdat ineens de korting verloopt is niet nodig.

Nieuwe klanten hebben een kleine prijsverhoging. Het kost geen 37,50 meer maar 40 euro. Wanneer ik dat bedrag moet betalen is afwachten.

Goed om te weten

Glasnet heeft verschillende pakketten en is niet overal verkrijgbaar. Elk pakket begint met het kiezen van een internetpakket. Pakket 1 & 2 staan duidelijk op de website vermeld. Zit je in een gebied waar E-Fiber ligt dan is het nog eens extra voordelig als je alleen internet wilt zie Pakket E-Fiber. Bij het Delta netwerk zijn er weer andere en snelheden zie Pakket Delta.

Pakket 1 (meeste netwerken waar Glasnet levert beschikbaar)

Dit is uit te breiden met huur modem of zonder, mogelijkheid tot tv en extra zenderpakketten en tot slot telefonie van basis tot onbeperkt bellen in EU.

  • 500 Mbit voor 40 euro pm

Pakket 2 (meeste netwerken waar Glasnet levert beschikbaar)

Dit is uit te breiden met huur modem of zonder, mogelijkheid tot tv en extra zenderpakketten en tot slot telefonie van basis tot onbeperkt bellen in EU.

  • 1000 Mbit voor 47,50 euro pm

Pakket E-Fiber (snelheid en prijs als je Glasnet op E-Fiber netwerk afneemt)

Dit is een internet only met doe het zelf installatie. Je kan bij dit pakket geen tv en telefonie. Wel een modem huren. Wil je wel TV en telefonie? Zie Pakket 1 & 2 voor de prijs.

  • 1000 Mbit voor 40 euro pm

Pakket CAI Harderwijk (snelheden en prijzen als je Glasnet op CAI Harderwijk netwerk afneemt)

  • 500 Mbit voor 40 euro pm
  • 1000 Mbit voor 47,50 euro pm

Pakket Delta (snelheden en prijzen als je Glasnet op Delta netwerk afneemt)

Glasnet heeft bij Delta netwerk weer net iets andere prijzen dan de rest van de netwerken. Hierbij de snelheden en de prijzen.

  • 100 Mbps voor 42,50 euro pm
  • 500 Mbps voor 49,50 euro pm
  • 1000 Mbps voor 52,50 euro pm

Pakket KPN WBA (snelheden en prijzen als je Glasnet op KPN netwerk afneemt)

Glasnet heeft bij KPN netwerk weer net iets andere prijzen dan de rest van de netwerken.

  • 100 Mbps voor 52,50 euro pm
  • 500 Mbps voor 57,50 euro pm
  • 1000 Mbps voor 62,50 euro pm

Bij alle pakketten zit het volgende

  • Vast IP-adres
  • Vast IPv6-subnet
  • Geen beperkingen
  • Stabiel en betrouwbaar
  • Eenmalige kosten van 25 euro

Voor de actuele acties, pakketten en prijzen zie: https://www.glasnet.nl/bestellen.html

0
0

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Laat Naam en E-Mail leeg indien je "Anoniem" wilt reageren. Dit betekent dat Webfanaat geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd.