Einde Tweak, binnenkort de overstap naar Glasnet

Al sinds 2018 klant bij Tweak. Bijna een jaar geleden is Tweak overgenomen door destijds T-Mobile, tegenwoordig Odido. Zoals in het bericht is te lezen van 7 okt 2022:

in een reactie op vervolgvragen laat T-Mobile het volgende weten:

“De overname van Cambrium/Tweak is sinds deze week officieel. De overname van Cambrium inclusief het Tweak klantenbestand is een belangrijke stap voor ons. We zijn blij dat zij nu onderdeel zijn van de T-Mobile groep. Het leidt niet tot veranderingen voor bijvoorbeeld abonnementen, dienstverlening en medewerkers. De komende periode gaan we samen aan de slag om toekomstplannen te maken.”

T-Mobile

Oke dat zullen we nog wel eens zien, ben er bang voor. XS4ALL staat nog vers in het geheugen!

Enkele weken geleden een mailtje ontvangen. Speciale aanbieding om over te stappen naar T-Mobile. Leuk het eerste jaar korting daarna ga je 200 euro meer betalen.

Enkele weken verder T-Mobile belt. Met de vraag om over te stappen. Nee, want ik verlies alleen maar als ik dat ga doen. Verkoper gaf snel op (zelden meegemaakt).

Plots veranderd de naam T-Mobile in Odido. Hmmm dat hebben ze goed stil gehouden. Opeens komen er hier en daar berichten. Gebieden waar glasvezel word aangelegd plots Tweak abonnement waar toen voor is gekozen niet meer kan. Op de E-Fiber website is Tweak compleet weg uit de keuze van providers. Hmm dit is wel een beetje vreemd.

Ondertussen word de peering van Tweak ook nog eens overgezet naar Odido. ‘Er zal niets veranderen’ minder dan een jaar geleden… Ben een beetje bang dat Tweak niet meer zo heel lang zal bestaan of de kwaliteit gaat zo achteruit dat het een ellende word. Dat wil ik voor zijn.

Afgelopen dagen op onderzoek uitgegaan. Eisen zijn:

  • Internet Only voor een nette prijs
  • Vast IP
  • Kleine speler

Dan blijven er niet heel veel over. In mijn gebied kan ik kiezen voor is het Freedom of Glasnet. Ja er zijn meerdere providers maar die vallen af (te groot, geen vast ip).

Freedom is best aan de prijs met 51 euro per maand. Glasnet die ken ik nog niet. Even wat onderzoek gedaan. Kleine speler, eigen peering, vast ip, 37,50 euro per maand (normaal iets duurder maar met internet only en in E-Fiber gebied kan dat) en geen gekke dingen. Precies wat ik zoek en doet denken aan Tweak maar dan zonder usenet. Even nog de reviews checken als het een goede provider is. Ook die zijn bijzonder positief. Op 26 okt zal Tweak het nieuwe jaar abonnement ingaan, dus nog voor die tijd wegwezen daar, zit ook nog met een maandje opzegtermijn.

Op 18 sept de knoop doorgehakt en besteld, na bestelproces nummer bellen voor afspraak om het om te laten zetten. Meteen maar is bellen! Zonder keuzemenu (wow zeldzaam) direct iemand aan de lijn (en dat is nog zeldzamer). Datum geprikt. Op 23 okt word de lijn omgezet naar Glasnet. Zal het beter zijn of net zo goed als Tweak? Dat is even afwachten. Het bestelproces verliep in elk geval soepel.

Update 10-10-2023: Het voorgevoel klopte. 10 okt een nieuwsbericht: Odido stopt begin 2024 met Tweak.

0
0

Geef een reactie