Chromecast Audio kopen via Marktplaats

Sinds een tijdje is helaas de chromecast audio niet meer te koop. Dat is jammer. Goed dan maar markplaats.nl een bezoekje brengen kijken als men ze daar aanbied. Normaal check ik altijd Tweakers V&A maar op dat moment was daar geen aanbod van een chromecast audio.

Er is een redelijk aanbod maar ook een redelijke vraag. Sommige vragen meer dan de nieuwprijs. Ik wil er best één maar niet voor de hoofdprijs.

Helaas vaak achter het net gevist. Sommige reageren niet.

Alleen gekeken naar advertenties in de buurt en profielen die langer dan 3 jaar actief zijn want die 1 dag actief leden ben ik overtuigd dat het oplichters zijn.

Uiteindelijk een advertentie gevonden met een fatsoenlijke vraagprijs en profiel 11 jaar actief!

Dan op eens een reactie van een verkoper! Toch wel een heel vreemd verzoek whatsapp nodig om een koop te sluiten… 100% nodig voor scam! Stel ik had wel whatsapp. Dan had de persoon natuurlijk een foto van mijn ID of bankpas nodig om te zien als ik echt wel te vertrouwen was. Tja daar trap ik niet in! Dus het account van 11 jaar oud is helaas gehackt en zegt dus ook niets meer over de betrouwbaarheid.

Goed op naar de volgende advertentie. De naam Jesse De gropt geen resultaten bij de naam op google, adverteerder is pas 1 dag lid. Ik heb mijn vermoeden hierboven al verteld maar laten we het een kans geven.

Na mijn bod direct reactie dit heb ik nooit eerder meegemaakt. Daarna de afhaaltijden vind ik persoonlijk apart voor half 9 in de ochtend en na half 9 in de avond. Voor door de week redelijk prima echter niet in het weekend. Ik slaap graag een keer uit in het weekend, jij toch ook? Dus voor half 9 in de ochtend is dan wat vreemd.

Even kijken als de foto uniek is met google image search. Tja natuurlijk te mooi om waar te zijn. Zoek de verschillen (links marktplaats.nl, rechts 2dehands.be)

Hmmm dezelfde foto’s. Nadat ik de verkoper vroeg waarom hij geen eigen foto’s gebruikte direct advertentie weg en een apple tv advertentie terug.

Kortom dit is ook weer een oplichter. Dag later is hele profiel van markplaats verdwenen.

Na het melden van de profielen blijven de advertenties / profielen uren soms zelfs dagen in de lucht / actief dus men kan redelijk lang slachtoffers maken. De bedragen zijn vrij laag dus vele zullen ook geen aangifte doen en het doen van aangifte dien je eerst een koop te sluiten (best bizar eigenlijk).

Uiteindelijk toch een Chromecast Audio weten te bemachtigen! Maar zo zie je maar weer je dient erg op je hoede te zijn om via marktplaats te handelen.

0
0

Geef een reactie