Intention webhosting ervaring – 6 maanden later

Webfanaat is ongeveer een half jaar geleden naar Intention verhuisd. Hierbij een review / ervaring over Intention.

Momenteel draait Webfanaat op het Pro pakket van Intention. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, de website voelt lekker snel aan, ook bij het posten van een blog item gaat snel en geen timeouts of een firewall die mij kort blokkeert. Verder ook nog niet gemerkt dat de website offline/down is gegaan. Mocht er een storing bij Intention zijn dan is dat bij de status pagina te zien.

Aangezien de prijzen zo af en toe wel eens willen veranderen en daar de vorige keer uitgebreid verslag van is gedaan wil ik het nu vooral hebben over het Control panel en eigen hostingpaneel en niet te vergeten de support van Intention. Dit kan per hosting provider sterk verschillen.

Control panel (mijn.intention.nl)

Dit paneel is het administratief stukje. Hier kun je je contactgegevens aanpassen, pakket koppelen, bestellingen plaatsen, gebruikers toevoegen met beperkte rechte. Om een goed beeld heb ik even screenshots gemaakt. De onnodige en privacy gevoelige info is geblurd of weggehaald.

Als je meerdere domeinen hebt en per domein unieke email adres wilt gebruiken is bij Intention zeer goed te zien om welke contactgegevens het gaat. In het verleden bij andere webhosters word alleen je naam weergegeven, dan is het dus letterlijk gokken welke contactgegevens je selecteert omdat het email adres niet word weergegeven (zie een-na-laatste foto).

Mocht je bepaalde accounts willen scheiden, dan kun je bij Intention diverse accounts aanmaken om zo in te richten wie waarbij bij mag. Vooral zeer handig voor bedrijven als de technische persoon bij de DNS mag en financieel persoon bij de facturen zodat die niet de boel om zeep kan helpen.

Eigen geschreven Control Panel

Intention heeft geen DirectAdmin, Plesk, cPanel maar een eigen geschreven Control Panel. Je kunt vanuit het hosting paneel bijvoorbeeld met enkele klikken WordPress uitrollen (wat bij DirectAdmin met Installatron kan).

Wat helaas niet mogelijk is dat je automatisch WordPress kunt updaten vanuit die tool of even snel een kopie maken / opzetten om het een en ander te testen. Dit vrij recent aangegeven bij Intention, gaan naar de aangegeven punten kijken. Zeer benieuwd als dat geïmplementeerd word. Ideaal voor de beginner met weinig kennis.

Handmatig een kopie maken en een testomgeving opzetten is natuurlijk mogelijk.

Nu is Installatron niet het Ei van Columbus. Bij andere webhosters die DirectAdmin / Installatron gebruiken werkt dit vlekkeloos met WordPress, ga je phpBB installeren en kies je het Nederlandse taalpakket dan loopt de installatie niet echt vlekkeloos, sommige stukken niet vertaald en inloggen met je aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord lukte niet. Ga je phpBB handmatig installeren (dus ook zelf even een database aanmaken). Gaat de installatie wel goed.

Het voordeel is ook als je zelf update, dan weet je wanneer de website stuk is gegaan.

Bij Intention is het heel makkelijk zelf meerdere domeinen te koppelen (vanaf Pro pakket), eenmaal gekoppeld kun je wisselen tussen de betreffende domeinen.

Hierbij een aantal screenshots van het eigen geschreven Control Panel van Intention.

Support is snel, kundig en staat open voor ideeën

De support is snel, gemaild voor de betreffende domainpointers aan te maken, dit was binnen 5 minuten geregeld. Op de website staat dat er support is van maandag tot en met vrijdag, maar staar je daar niet blind op. Had in het weekend een technische vraag gesteld, waar geen haast bij was. Totaal niet verwacht maar zelfs in het weekend vlot antwoord gekregen.

Verder is Intention ook nog eens telefonisch bereikbaar, bij vele andere webhosters is het alleen via de chat of contactformulier. Tot nu toe alles met de email kunnen afhandelen. Met telefonische support nog geen ervaring.

Intention staat open voor ideeën van de klant. Naast dat ik bij WordPress simple kopie maken miste, miste ik wat kleine dingen die ik vanuit DirectAdmin was gewend. Zoals domainpointers toevoegen, zien welke domainpointers bij welk domein staan. Inzien hoeveel bestanden er op server zijn (inodes). Hiervoor diende ik support te mailen, kleine handeling maar toch wel fijn als je support hiervoor niet lastig mee wilt vallen. Als idee aangedragen omdat als klant te kunnen doen en zien.

Inmiddels is nu te zien hoeveel bestanden er aanwezig zijn (erg fijn bij Intention zit er geen limiet op het aantal bestanden). Je kunt zelf nu domainpointers toevoegen en je kan zien welke domainpointers bij welk domein erbij staan. Hopelijk volgt het updaten / kopie maken met WordPress vanuit het custom paneel ook nog.

Documentatie/Kennisbank

De kennisbank is om eerlijk te zijn wat dunnetjes en lang niet zo uitgebreid als bij de vorige webhoster Antagonist. Maar de nodige basis is aanwezig. Mocht je een vraag hebben, mail support en je krijgt snel (max 1 uur bij mijn ervaring) en duidelijk antwoord op je gestelde vraag.

Is Intention iets voor jou?

Mocht je een website willen hosten en niet veel toeters en bellen gebruiken voor een schappelijke prijs met snelheid en kwaliteit dan is Intention een prima partij. Zeker als je vergelijkt met Antagonist dan zit er bijna 50% verschil in prijs (let op de korting niet gaan tellen, in praktijk verhuis je ook niet jaarlijks naar een ander huis).

Groot pluspunt is ook, met de opslag zit je ook jaren goed. Bij de concurrentie zijn de aantal GB’s bij het instap pakket vaak aan de lage kant.

1
0

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Laat Naam en E-Mail leeg indien je "Anoniem" wilt reageren. Dit betekent dat Webfanaat geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd.