iPod nano 6de generatie ontvangen

Op 14 mei heb ik eindelijk mijn iPod ontvangen van de retour actie.

Hieronder een mooie tijdlijn hoe het allemaal is verlopen.

Op 12 januari dien ik een retour melding in. Ik ontvang een mailtje met daarin het volgende: “Binnen 20 werkdagen zult u de aanwijzingen voor het retourneren van het originele exemplaar ontvangen, inclusief het verpakkingsmateriaal dat u hiervoor kunt gebruiken.”

Op 15 januari schreef ik een blog over deze goede actie van Apple. Hierbij maak ik ook maar meteen de laatste foto’s van de 1ste generatie, over 3 weken zie ik hem nooit meer terug.

Na een volle maand wachten nog geen doosje gezien… 24 Februari even bellen met Apple. Krijg ik te horen dat mensen massaal gebruik maken van de retour actie en het zo nu en dan wel is fout kan gaan. Ze zetten het opnieuw ingang. Prima.

Krijg ik even later een mail die identiek is aan de vorige mail behalve de levertijd van het retour doosje die is korter geworden. “Binnen zeven werkdagen zult u de aanwijzingen voor het retourneren van het originele exemplaar ontvangen, inclusief het verpakkingsmateriaal dat u hiervoor kunt gebruiken.”

Nou ik wacht maar even 2 weken dan zou het toch echt binnen moeten zijn. Helaas er komt weer niets. 14 Maart weer even bellen. Alles uitgelegd, krijg ik het antwoord. “Meneer het kan uiterlijk 6 weken duren”. Pardon?! 7 werkdagen of 6 weken dat is wel een mega verschil! Goed we wachten wel weer. Het is eind april nog niets gehad, ging er al vanuit maar goed. 1 Mei weer bellen. Ze kunnen het niet nog een keer opzetten. Ze sturen de nieuwe iPod wel gewoon op. Prima want het duurt al even! Maar ik moet nog wel akkoord geven per mail.

Later op de dag krijg ik een mail van voorstel “Het model dat wij u willen aanbieden is: iPod nano 8 GB – Zilver

Was het er niet mee eens! De ruil is niet eerlijk

  1. Als je nu een 1 of 2 GB hebt je krijgt dus altijd een 8 GB terug
  2. Vanaf midden januari ben ik bezig om dat ding retour te sturen al die tijd (3,5 maand!) geen muziek
  3. Diverse keren 0900 moeten bellen

Na veel tegenzin toch maar akkoord.

7 Mei word ik plots door de TNT gebeld. Komen ze de oude iPod plots ophalen, ging er niet vanuit want daar hebben ze geen woord over gehad. Er word een afspraak gemaakt dat ze hem 10 Mei op mijn werk komen ophalen Een dag later krijg ik een mail van Apple dat ze de iPod hebben ontvangen (zozo dat is rap!). De nieuwe word opgestuurd. Waarheen staat er niet in. Ze hebben nu 2 adressen, thuis of het werk, dus even navragen. Ze sturen het naar het ophaal adres. Nou prima dat is dus op het werk.

Aan het einde van de dag (14 mei) kom ik thuis. UPS heeft een pakket afgeleverd. Hmm apart heb niets besteld. Wat denk je! Er zit een iPod nano in. Van begin tot het einde is er werkelijk niets goed gegaan. Het enige wat klopt is dat ze een Zilver 8GB iPod nano hebben geleverd.

Het heeft totaal 4 maanden geduurd! Het mooie van alles is het gaat niet om een eenmalig incident, mijn neefje heeft dezelfde ellende moeten doorlopen

0
0

Geef een reactie