Plex inactieve gebruikers verwijderen

Voor de geïnteresseerden die Dashboard (plex pass) ook daar verwijderde gebruikers wil weg hebben. Hierbij een ‘how to / tutorial’

In het verleden wat accounts toegevoegd en weer verwijderd (werd toch niet gebruikt). Nu zie ik echter die accounts wel terug bij Dashboard.

Account verwijderen bij bibliotheek maar bij Dashboard blijven de gegevens opvraagbaar. Eigenlijk best gek dat gegevens daar nog te vinden zijn dat is niet geheel AVG ready zou ik zeggen.

Met deze post en de reactie erop heb ik mijn dashboard wat meer opgeruimd.

Aangezien daar de info nogal dunnetjes. Nog wat extra info. Hieronder uitleg is voor een Windows machine waar plex op draait.

Zorg dat plex server applicatie gesloten is. com.plexapp.plugins.library.db is te vinden in:

Maak voor de zekerheid een kopie van de db.

SQL editor die ik heb gebruikt is Beekeeper Studio Ultimate portable (voor 2 weken gratis te gebruiken), als iemand een betere heeft met z’n fijne interface laat het weten.

SQLite als connectie type en daarna bestand com.plexapp.plugins.library.db selecteren en connect.

Klik op de tabel accounts om alle accounts te zien. Zoek het record met id dat je wilt weggooien.

Wijzig 12345678 in het betreffende record id

Plak het in Query #1 en druk op run. Sluit het tabje accounts en klik weer op de tabel accounts. Je ziet dat record met dat id is weg.

Hierna kun je plex server applicatie starten en bij Dashboard (Plex pass nodig) is nu ook daar de gebruiker weg.

0
0

#

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Laat Naam en E-Mail leeg indien je "Anoniem" wilt reageren. Dit betekent dat Webfanaat geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd.