15 jaar klant bij Antagonist

Vandaag 15 jaar geleden klant geworden bij Antagonist.nl

Om te beginnen ze hadden toen een pakket van 3 GB opslag en 60 GB dataverkeer voor nog geen 30 euro per jaar. Door de jaren heen veranderde het aanbod. Ook websites groeide dus Antagonist ging ook met de tijd mee. Zo was Antagonist de eerste webhoster die onbeperkt opslag en dataverkeer had. Tegenwoordig is dat niet meer, want dat is slechts een handje vol mensen die dat echt nodig heeft. Daarnaast hebben ze ook Patchman bedacht, dit is inmiddels niet meer van Antagonist maar gebruiken het nog wel. Door Patchman worden lekken die in de software zitten (denk aan WordPress, Joomla) automatisch gedicht, handig zo maakt het kans dat je website gehackt word stukken kleiner.

Gebruiksgemak

Om te beginnen. Het oogt en werkt allemaal super simpel bij Antagonist. Als je een pakket kiest + domeinnaam of upgrade je pakket is na betaling binnen enkele minuten actief. Zowel het administratie deel (Mijn Antagonist) als beheer van de website (DirectAdmin) zien er overzichtelijk en modern uit.

In DirectAdmin kun je met slechts enkele klikken met Installatron een WordPress website uitrollen zonder al teveel kennis. Daarnaast is er ook nog bij de webhosting gratis SSL certificaat (dat zorgt een slotje voor je domeinnaam) van Let’s encrypt, dat tevens ook werkt voor subdomeinen.

Prestaties

De servers van Antagonist zijn ondergebracht bij het datacenter van Previder in Hengelo en het datacenter van Enquinix in Enschede. De hosting provider biedt daarbij ook een uptimegarantie van 99,99%.

In de 15 jaar dat ik klant ben slechts kort 1x downtime gemerkt in oktober 2020 toen hadden ze last van een Ddos-aanval. Dus de uptime tijd komen ze zeker na!

Support

Aangezien ik redelijk technisch ben heb ik de helpdesk van Antagonist weinig nodig. Wat in elk geval enorm helpt is dat ze ook goede documentatie hebben. Zo weet ik niet alle instellingen voor mail in te richten uit mijn hoofd en dat is bij iedere provider net even anders. Mocht je er niet uitkomen of het antwoord niet te vinden zijn dan kun je mailen naar support in enkele uren (tijdens kantooruren), meestal sneller heb je een vriendelijk antwoord op je vraag.

Mocht je de kennis niet in huis hebben of je website helemaal gesloopt geen paniek! Ze bieden Premium diensten aan om het allemaal in orde te maken voor je. Hier zelf nog nooit gebruik van gemaakt.

Prijs / Kwaliteit

Zoals aan het begin te lezen was, begonnen met 30 euro voor 3 GB opslag en 60 GB dataverkeer. Door de jaren heen zijn de pakketten en prijzen veranderd. Nu ongeveer 150 euro per jaar en krijg je 50 GB opslag en 2 TB dataverkeer. Ja dit is een behoorlijk verschil hoe het ooit begonnen was. Zojuist gezien dat de prijzen weer wat zijn gestegen. Gelukkig een tijdje geleden voor 3 jaar verlengt zodat je een leuke korting kreeg.

Zo heb ik door de jaren heen ook bij concurrenten pakketten afgesloten die goedkoper zijn dan Antagonist of in verhouding meer krijgt voor hetzelfde geld. Maar helaas kunnen ze niet tippen aan Antagonist. Denk aan het Administratie paneel veel te druk of onoverzichtelijk en bij DirectAdmin veel te veel opties te zien die je toch niet gebruikt, los van dat heb je ook nog de uptime en snelheid.

Mail doorsturen naar een gmail adres komt niet aan of beland in de spam folder, bij Antagonist nooit problemen mee gehad en dat is toch wel fijn als mails aankomen.

Andere webhosters hebben meer last van downtime, bij de laatste webhoster had ik denk ik helemaal pech nog geen 24 uur klant en ik had daar al meer downtime dan de afgelopen 15 jaar bij Antagonist 😕 . Daarnaast op één of andere manier laden de websites trager dan bij Antagonist. Kortom misschien voor 1 of 2 euro per maand goedkoper is het de moeite niet waard om nog ergens anders te gaan kijken ik blijf wel bij Antagonist zolang het nog in verhouding staat met de prijzen.

Conclusie

Al jaren tevreden klant. Mochten mijn 3 jaren om zijn is een blik werpen wat te gaan doen. Klant blijven of na jaren trouwe klant met een beetje pijn afscheid nemen van Antagonist. Begonnen voor 30 euro per jaar incl btw, toen 9,99 euro ex btw naar en nu 17,99 euro ex btw per maand bij de volgende verlenging. Ja kosten zijn natuurlijk gestegen, maar het moet voor mij ook nog wel leuk blijven.

Mocht je zelf ook opzoek zijn naar een webhosting, heb je geen idee wie je moet kiezen? Breng een bezoekje aan Start24. Die doen regelmatig uitgebreide testen en schijven uitgebreide reviews. Wellicht hebt je dat.

Nog bedankt voor de kaart!

Een tijdje geleden toen ik 13,37 jaar (Leet) klant was had ik nog een kaart van Antagonist ontvangen (totaal niet verwacht). Gelukkig hebben we de foto’s nog 🙂 .

0
0

Geef een reactie