Samsung C460W Printer kosteloos zelf gerepareerd

Aangezien ik af en toe print was inkjet keer op keer ingedroogd. Enkele jaren terug een laser printer gekocht. De laser printer is zeker een goede aankoop geweest, aangezien ik hem dus al bijna 10 jaar heb 😯 . Afgelopen tijd had de de printer een Samsung C460W steeds vaker last van vastlopers. Keer op keer storing lade 1 melding terwijl er geen papier tussen zat. Hmm vreemd. Tijd voor een nieuwe?

Omdat die printer al een eindje oud is, gekeken naar een andere. Kleuren printer, met scan. Helaas is sinds de corona een enorm chip tekort, de printer is momenteel een behoorlijk luxe product geworden. Prijzen zijn (bijna) verdubbeld! Brother MFC-L3770CDW of HP MFP 178nw (vergelijkbaar met de C460W). Die prijzen zijn mij persoonlijk te hoog. Is kijken als het te repareren valt!

Er zitten wat handelingen aan maar het is mogelijk! Hieronder het punt dat hij is gedemonteerd, waarna je bij het stukje kan komen wat de storing veroorzaakt.

Zoals je kunt zien is het foam een beetje weg, zover weg dat het niet meer werkt en daardoor keer op keer de ‘storing lade 1’ komt.

Opgelost door het foam eraf te halen, dubbelzijdige tape erop met daarop stukje hard plastic (stukje oude simkaart of een oud pasje). Mocht je geen dubbelzijdige tape hebben, een gum kan ook (niet te dik en te groot dus opmaat maken zoals het formaat foam wat erop zit) met een beetje lijm en even laten drogen. Kortom het is min of meer kosteloos te maken omdat je de vervangende onderdelen al in huis hebt. Het enige is, je moet het maar durven en willen doen! Maar ja hij werkte toch niet dus weinig te verliezen 😉 . Daarna kun je de printer weer in elkaar zetten. Alles in elkaar gezet dan print hij weer als voorheen.

Met behulp van dit filmpje is het mij gelukt voor de C460W, op dat filmpje is FAX module aanwezig, deze had ik niet dus iets minder werk eraan gehad.

Dit was natuurlijk allemaal niet nodig geweest als men hier een hard stukje plastic erop had geplakt in plaats van een stukje foam, want dat vergaat gewoon / slijt in de loop van de tijd dat weet de fabrikant echt wel.

Kortom hier het bewijs dat slijtageslag is toegepast op de printer!

Hieronder een filmpje van TerZake over De Slijtageslag @ 1-11-2011.

Ter info het filmpje is van 2011 toen was het allemaal nog niet 1080p / FullHD 😉 .

0
0

Geef een reactie